• Oznam

          • Z dôvodu plánovanej odstávky distribúcie elektrickej energie v budove MŠ dňa 15.11.2021 nebude v prevádzke školská jedáleň a ŠKD.

            Vyučovanie v ZŠ bude prebiehať podľa platného rozvrhu hodín. Odstávka distribúcie elektrickej energie sa budovy ZŠ nedotkne.

          • Súťaž o najkrajšiu jesennú výzdobu triedy

          • V dňoch 4. - 10. októbra sa na našej škole uskutočnila súťaž o najkrajšiu jesennú výzdobu triedy. Súťažilo sa v dvoch kategóriách. V kategórii I. stupeň zvíťazili prváci. Žiaci IX. ročníka boli víťaznou triedou na druhom stupni.

            Víťazom blahoželáme a všetkým zúčastneným ďakujeme za krásne aranžmány a milé jesenné dekorácie.

          • Oznam o karanténe

          • Vážení rodičia,

            z dôvodu potvrdenia pozitívneho testu na Covid-19 u žiaka 6. ročníka a nariadenia RÚVZ Vám oznamujeme, že táto trieda je v 14 - dňovej karanténe. Vyučovanie v 6. triede bude od 10.9.2021 prebiehať dištančnou formou podľa platného rozvrhu hodín.

            Pedagogickí zamestnanci, ktorí sú nariadením RÚVZ v karanténe, budú od 10.9.2021 vyučovať dištančne (Microsoft Teams) podľa platného rozvrhu hodín.

            Ďakujeme za pochopenie

          • Oznam

          • Slávnostné otvorenie šk. r. 2021/2022 sa uskutoční 2. 9. 2021 o 8.00. 

            Vzhľadom na aktuálnu epidemiologickú situáciu bude cez školský rozhlas v triedach.

            Žiaka 1. ročníka môže do budovy školy sprevádzať jeden rodič.


            Na základe školského semaforu vydaného ministerstvom školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky je nutné predložiť pri nástupe do školy „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti". Uvedené vyhlásenie predkladajú všetci žiaci a taktiež rodičia sprevádzajúci prvákov. Uvedené tlačivo nájdete v ozname nižšie. Vyhlásenie je potrebné odovzdať pri vstupe do budovy školy resp. odoslať elektronicky. V prípade potreby si tlačivo môžete vyzdvihnúť 30.8 a 31. 8 v budove školy, kde je k dispozícii.


            Triedni učitelia poskytnú 2. 9. rodičom základné informácie ohľadom organizácie nasledujúcich dní. Predpokladaný záver je o  9:00. V tento deň Školská jedáleň (ŠJ) ani Školský klub detí (ŠKD - družina) nie sú      v prevádzke. Svoju činnosť začínajú od 3. 9.2021.


            Je potrebné, aby si žiaci v prvý deň školského roka so sebou priniesli prezúvky.


            Rúška sú v celom areáli školy povinné pre deti aj rodičov.


            Viac informácií Vám 2. septembra poskytnú triedny učitelia.

          • Oznam

          • Oznam pre osoby vstupujúce do objektu školy

             a školského zariadenia 

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom ochorenia COVID-19 (neprimeraná únava, bolesť hlavy a tela, zvýšená telesná teplota, kožná vyrážka, nádcha, bolesť hrdla, strata čuchu a chuti, kašeľ, sťažené dýchanie, známky ochorenia tráviaceho traktu bolesť brucha, vracanie, hnačka), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy a školského zariadenia. Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať lekára.

            Po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) rodič predkladá „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ dieťaťa/žiaka.

            Návštevník školy a školského zariadenia môže vstúpiť len so súhlasom riaditeľa a musí sa preukázať „Písomným vyhlásením o bezpríznakovosti“ pre návštevníka.

          • Oznam

          • Ministerstvo školstva predstavilo pred začiatkom školského roka 2021/2022 pravidlá fungovania škôl od septembra 2021.

            Bližšie informácie nájdete:

             

            Vyhlásenie o bezpríznakovosti, výnimky z karantény

            Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti rodič predkladá pri nástupe do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov). 

            Výnimku z karantény v prípade výskytu osoby pozitívnej na ochorenie Covid-19 v triede si môžu uplatniť:

            - žiaci, ktorí prekonali ochorenie Covid-19 za posledných 180 dní

            - plne zaočkovaní žiaci alebo žiaci zaočkovaní 1. dávkou do 180 dní od prekonania ochorenia Covid-19.

            Za žiaka môže rodič oznámiť škole výnimku z karantény predložením „Oznámenie o výnimke z karantény".

          • Oznam

          •  

            Vážení rodičia, milí žiaci!

            Prostredníctvom edupage hlasovania máte možnosť vyjadriť záujem

            o možnosť dobrovoľného testovania PCR kloktacími testami v škole 

            a možnosť dobrovoľného testovania antigénovými testami v domácom prostredí.

             

            TESTOVANIE JE NA DOBROVOĽNEJ BÁZE, NIE JE NÍM PODMIENENÝ VSTUP DO ŠKOLY.

             

            Hlasovanie je spustené kvôli zisťovaniu záujmu a objednaniu testov pre tých, ktorí o ne prejavia záujem.

          • Oznam o stravovaní od 1.9.2021

          • Vážení rodičia,

             

            v zmysle zákona č. 417/2020 Z.z. o dotáciách  a zákona č. 595/2003 o dani z príjmu v zmysle novely platnej od 1.8.2021 Vám oznamujeme nasledovné:

            Od 1.9.2021 sa ruší celoplošná dotácia na stravu žiakov.

            Nárok na dotáciu na stravu od 1.9.2021 majú žiaci, ktorých rodičia si neuplatňujú daňový bonus a deti v hmotnej núdzi ( napr. nezamestnaní obaja rodičia, poberajúci invalidný dôchodok...).

            Žiadame týchto rodičov o vypísanie Čestného vyhlásenia o neuplatnení nároku na sumu daňového zvýhodnenia na vyživované dieťa, ktoré nájdete TU (klik na link).

            Cestne_vyhlasenie_o_neuplatneny_naroku_na_sumu_danoveho_zvyhodnenia.doc 

            Uvedené tlačivo po vyplnení odovzdajte do 26.7.2021.

            Rodičia, ktorí  budú poberať zvýšený daňový bonus, budú hradiť plnú výšku stravného, nebudú mať nárok na dotáciu od štátu.

                 Žiaci, ktorí dovŕšia do 31.12.2021 15 rokov veku, majú nárok na dotáciu naposledy na mesiac, v ktorom 15 rokov dovŕšia.

            Uvedené legislatívne zmeny platia od 1.9.2021 do 31.12.2021.  Ako to bude od 1. januára 2022, Vám oznámime ihneď, ako budeme vedieť konkrétne informácie.

             

            Vedenie školy

          • Školská dochádzka od 17.5.2021

          • Naša škola sa podľa Covid školského semaforu nachádza v zelenej fáze.

            Zákonný zástupca predkladá po každom prerušení dochádzky žiaka do základnej školy v trvaní viac ako tri po sebe nasledujúce dni (vrátane víkendov a sviatkov) písomné Vyhlasenie_zakonneho_zast._od_17.5.2021.doc​​​​​​​.

            Pri prerušení viac ako 5 pracovných (víkendy a sviatky sa nezapočítavajú) dní z dôvodu akéhokoľvek ochorenia predkladá potvrdenie o chorobe vydané všeobecným lekárom pre deti a dorast. Počet podaných Vyhlásení o bezinfekčnosti a Potvrdení o chorobe nie je limitovaný.

            Žiak a ani jeho zákonný zástupca nemá povinnosť predkladať negatívny výsledok testu.

          • Podmienky vstupu do školy od 17.5.2021

          • Vyhlasenie_zakonneho_zast._od_17.5.2021.doc​​​​​​​

            Oznam zákonným zástupcom, sprevádzajúcim osobám a deťom

            Nikto s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať známym príznakom COVID-19 (zvýšená telesná teplota, kašeľ, zvracanie, kožná vyrážka, hnačky, náhla strata chuti a čuchu, iný príznak akútnej infekcie dýchacích ciest), ako aj inej infekčnej choroby nesmie vstúpiť do priestorov školy.

            Pri výskyte týchto príznakov je potrebné telefonicky kontaktovať všeobecného lekára pre deti a dorast. V prípade, že zdravotný stav nevyžaduje komunikáciu s lekárom, pri opätovnom nástupe dieťaťa do školy sa dieťa preukáže vyhlásením o bezinfekčnosti podpísaným zákonným zástupcom.


          • Vyhlásenie zákonného zástupcu od 3. 5. 2021

          • Vyhlasenie_zakonneho_zastupcu_dietataziaka_o_bezinfekcnosti.doc

            https://www.minedu.sk/data/att/19491.pdf

             

              Školská dochádzka

            Žiak a ani jeho zákonný zástupca nemá povinnosť predkladať negatívny výsledok testu.

            Zákonný zástupca môže rozhodnúť, či sa žiak bude zúčastňovať prezenčného vyučovania. V takomto prípade, ak sa žiak dobrovoľne rozhodnutím zákonného zástupcu nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, je povinný predkladať ospravedlnenie od zákonného zástupcu v dĺžke 5 dní podľa platného rozhodnutia ministra z 12.4.2021 z účinnosťou od 26. apríla 2021 zverejneného na webovej stránke ministerstva školstva: https://www.minedu.sk/26903-sk/rozhodnutie-ministra-sucinnostou-od-19-4-2021/.

            Pri prerušení školskej dochádzky na viac ako 3 dni (vrátane sviatkov a víkendov) zákonný zástupca žiaka predkladá čestné vyhlásenie (Príloha č. 8)

          • Návrat do škôl od 26.4.2021

          • Návrat do škôl od 2021

             Počas pobytu v škole je žiak 1. aj 2. stupňa povinný nosiť rúško.

            V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak škola eviduje neprítomnosť žiaka podľa týchto podmienok:

            1. ospravedlní absenciu žiakovi, ak je táto zákonným zástupcom riadne nahlásená z dôvodu netestovania zákonného zástupcu žiaka a zároveň zabezpečuje kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa alebo formou dištančného vyučovania, ak má na to škola kapacitné možnosti. Ak tak zákonný zástupca neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,

            2. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 1, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,

            3. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

            Ak sa obmedzí alebo preruší prevádzka školy alebo školského zariadenia na základe opatrení príslušných orgánov z dôvodu ochorenia COVID-19 alebo podozrenia na ochorenie COVID-19, považuje sa to za mimoriadne prerušenie školského vyučovania v škole alebo mimoriadne prerušenie prevádzky školského zariadenia; to platí aj ak ide o obmedzenie prevádzky vo vzťahu k jednej triede alebo k viacerým triedam.