• Návrat do škôl od 19.4.2021

          • Rozhodnutím ministra sa od pondelka 19. apríla 2021 môžu vrátiť k prezenčnej forme výučby aj žiaci 8. a 9. ročníka ZŠ. Návrat do škôl od 19.4.2021

            Od 26. apríla sa celé školstvo prepne do „regionálneho Covid automatu“, ročníky 5. – 7. nastúpia na prezenčné vzdelávanie.

            Podmienkou je negatívny test žiaka a aspoň 1 zákonného zástupcu nie starší ako 7 dní.

            V škole pre žiakov 2. stupňa je povinné rúško.

            V prípade, ak zákonný zástupca žiaka neabsolvuje testovanie a z tohto dôvodu sa jeho dieťa nebude zúčastňovať prezenčného vyučovania, tak škola eviduje neprítomnosť žiaka podľa týchto podmienok:

            1. ospravedlní absenciu žiakovi, ak je táto zákonným zástupcom riadne nahlásená z dôvodu netestovania zákonného zástupcu žiaka a zároveň zabezpečuje kontakt so školou ohľadne vzdelávania svojho dieťaťa, ktoré bude prebiehať formou zadávania úloh ako je obvyklé pri chorobe dieťaťa alebo formou dištančného vyučovania, ak má na to škola kapacitné možnosti. Ak tak zákonný zástupca neurobí v priebehu 5 dní školského vyučovania, je to považované za zanedbávanie povinnej školskej dochádzky a riaditeľ školy bude kontaktovať ÚPSVAR SR s hlásením o jej zanedbávaní,

            2. ak neprítomnosť na prezenčnom vyučovaní bude dlhšia ako 15 vyučovacích dní a rodič nezabezpečí kontakt so školou podľa bodu 1, žiak môže byť komisionálne preskúšaný z učiva daného ročníka,

            3. zákonný zástupca nemá nárok na tzv. „pandemickú OČR“.

            Ak sa obmedzí alebo preruší prevádzka školy alebo školského zariadenia na základe opatrení príslušných orgánov z dôvodu ochorenia COVID-19 alebo podozrenia na ochorenie COVID-19, považuje sa to za mimoriadne prerušenie školského vyučovania v škole alebo mimoriadne prerušenie prevádzky školského zariadenia; to platí aj ak ide o obmedzenie prevádzky vo vzťahu k jednej triede alebo k viacerým triedam. Riaditelia príslušných škôl zabezpečia pre deti a žiakov dištančné vzdelávanie.

             

          • Záujem o kloktacie testy na našej škole

          • Kloktací test je bezpečné a jednoduché odobratie vzorky vo forme výplachu ústnej dutiny žiaka fyziologickým roztokom (sterilizovaná voda) alebo čistou vodou bez nutnosti prítomnosti zdravotníckeho personálu. Odber vzorky sa preto vykonáva len pod dohľadom zamestnancov školy. Odobraté vzorky zozbiera zo školy poskytovateľ služby, ktorý ich vyhodnotí PCR testom a výsledok testu doručí zákonnému zástupcovi žiaka (sms alebo e-mail).

             

            Kloktací test je určený primárne žiakom II. stupňa.

             

            Tento druh testovania z odobratej vzorky prostredníctvom výplachu ústnej dutiny žiaka sa vyhodnocuje v akreditovanom laboratóriu PCR testom na zistenie prítomnosti vírusu SARS-CoV-2. Výhodou kloktacích testov je omnoho presnejšia/citlivejšia detekcia prítomnosti vírusu SARS–CoV-2 v porovnaní s antigénovými testami.

             

            Tí žiaci, ktorých zákonní zástupcovia súhlasia s pretestovaním, po pretestovaní nastúpia na prezenčnú formu vzdelávania. Zákonní zástupcovia žiakov, a teda aj samotní žiaci sa dozvedia výsledok z kloktacieho testu najneskôr do 72 hodín od termínu vyzdvihnutia vzoriek zo školy poskytovateľom služby, a to buď prostredníctvom zaslanej SMS alebo zaslaného e-mailu.

             

            Škola zisťuje záujem zákonných zástupcov o takýto typ testovania prostredníctvom získania súhlasov zákonných zástupcov. Vzory súhlasov dostupné na stiahnutie –

            Príloha č. 1A - „Suhlas_dotknutej_osoby.doc“ a

             Príloha č. 1B - „Zber_udajov.doc“.

          • Zápis detí do 1. ročníka ZŠ

          • Vážení rodičia!                                                                                                                                   

            V prípade záujmu máte teraz možnosť prihlásiť svoje dieťa aj prostredníctvom tejto elektronickej prihlášky.

            Prihlášky zasielajte do 13. apríla 2021                                

            Ak máte možnosť vytlačiť prihlášku, tak ju vytlačenú a podpísanú prineste na zápis Vášho dieťaťa, ale nie je to nevyhnutné. Správne vyplnená a odoslaná prihláška príde na náš e-mail.

            Ďakujeme!

          • Usmernenie k zápisu detí pre šk. rok 2021/22

          • Usmernenie k zápisu a prijímaniu detí na plnenie povinnej školskej dochádzky

            Povinná školská dochádzka začína začiatkom školského roka, ktorý nasleduje po dni, keď dieťa dovŕši šiesty rok veku a dosiahne školskú spôsobilosť. Zákonný zástupca dieťaťa je povinný prihlásiť svoje dieťa na plnenie povinnej školskej dochádzky v základnej škole (ďalej len „zápis“).

            Žiak plní povinnú školskú dochádzku v základnej škole v školskom obvode, v ktorom má trvalý pobyt (ďalej len „spádová škola“), ak pre neho zákonný zástupca nevyberie inú základnú školu. Žiak môže plniť povinnú školskú dochádzku v inej ako spádovej škole, ak ho riaditeľ tejto školy prijme na základné vzdelávanie.

            Zápis sa koná od 1. apríla do 30. apríla, ktorý predchádza začiatku školského roka, v ktorom má dieťa začať plniť povinnú školskú dochádzku. Konkrétne miesto a čas zápisov určí zriaďovateľ príslušnej základnej školy. Ak bude v čase konania zápisov pretrvávať mimoriadna situácia, núdzový stav alebo výnimočný stav vyhlásený v súvislosti s ochorením COVID-19, zápisy sa budú organizovať bez osobnej prítomnosti detí. Ak to technické podmienky umožňujú, odporúča sa komunikácia školy so zákonnými zástupcami dieťaťa elektronickou formou, prípadne iným spôsobom, a to v závislosti od priestorových možností konkrétnej základnej školy s dôrazom na dodržiavanie hygienicko-epidemiologických opatrení.

            Základná škola vyžaduje pri zápise:

            1. osobné údaje o dieťati v rozsahu

            a) meno a priezvisko (je žiaduce, aby bolo uvedené v tvare totožnom ako na rodnom liste),

            b) dátum a miesto narodenia,

            c) adresa trvalého pobytu alebo adresa miesta, kde sa dieťa alebo žiak obvykle zdržiava, ak sa nezdržiava na adrese trvalého pobytu,

            d) rodné číslo,

            e) štátna príslušnosť,

            f) národnosť

            2. osobné údaje o zákonných zástupcoch dieťaťa v rozsahu

            a) meno, priezvisko a adresa trvalého pobytu,

            b) adresa miesta, kde sa zákonný zástupca obvykle zdržiava, ak sa nezdržiava na adrese trvalého pobytu

            c) kontakt na účely komunikácie.

            Odporúčané spôsoby zápisu

            Základná škola začína konanie vo veci zápisu na základe podnetu zákonného zástupcu dieťaťa. Týmto podnetom je prihláška na plnenie povinnej školskej dochádzky (ďalej len „prihláška“),
            vyplnená zákonným zástupcom, ktorá obsahuje informáciu, kto podáva podnet (zákonný zástupca), čoho sa týka a čo navrhuje (prijatie na plnenie povinnej školskej dochádzky).

            1. Zápis prostredníctvom elektronického formulára

            Základné školy využívajú ako prihlášku formulár zo školského informačného systému (napr. asc agenda, e-škola) alebo formulár zverejnený na webovom sídle základnej školy.

            Zákonný zástupca môže ako prihlášku použiť aj iný formulár, ktorý doručí vybranej základnej škole (napr. aj e-mailom).

            Zákonný zástupca dieťaťa môže základnej škole poskytnúť osobné údaje potrebné pred zápisom aj prostredníctvom elektronického podania doručeného do elektronickej schránky základnej školy alebo prostredníctvom elektronického dokumentu, ktorý je autorizovaný kvalifikovaným elektronickým podpisom.

            2. Zápis papierovou formou

            Ak zákonný zástupca nemá možnosť so základnou školou komunikovať elektronicky, môže si vyzdvihnúť formulár osobne v základnej škole. Po vyplnení a podpísaní zákonným zástupcom ho doručí do školy podľa pokynu riaditeľa školy. Všetky kontakty so školou sa uskutočnia s dodržiavaním hygienicko-epidemiologických opatrení.

            Zápis dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami

            Zákonný zástupca dieťaťa so špeciálnymi výchovno-vzdelávacími potrebami spolu s písomnou žiadosťou (t. j. prihláškou) predkladá aj písomné vyjadrenie zariadenia výchovného poradenstva a prevencie, vydané na základe diagnostického vyšetrenia dieťaťa.

            Výnimočné prijatie dieťaťa na plnenie povinnej školskej dochádzky

            Na základné vzdelávanie možno výnimočne prijať dieťa, ktoré nedovŕšilo šiesty rok veku a absolvovalo povinné predprimárne vzdelávanie, a to vždy po vyjadrení príslušného zariadenia výchovného poradenstva a prevencie a všeobecného lekára pre deti a dorast. Ak ide o dieťa, ktoré absolvovalo predprimárne vzdelávanie v zahraničí, zákonný zástupca predloží riaditeľovi kmeňovej školy doklad s uvedením názvu a adresy materskej školy, ktorý potvrdzuje, že dieťa navštevovalo príslušnú materskú školu.

            Rozhodnutie o prijatí do základnej školy

            O prijatí do základnej školy rozhodne riaditeľ školy do 15. júna 2021 a spolu s rozhodnutím o prijatí archivuje aj prihlášku. Riaditeľ školy do 30. júna 2021 zašle zoznam detí prijatých na plnenie povinnej školskej dochádzky obci, v ktorej majú trvalý pobyt s údajmi podľa § 60 ods. 2 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov. Pri rozhodovaní o prijatí na plnenie povinnej školskej dochádzky riaditeľ základnej školy zriadenej obcou alebo okresným úradom v sídle kraja postupuje podľa Správneho poriadku.

            Podpisy zákonných zástupcov a doručovanie rozhodnutia
            Aj v prípade, ak sa zápisu zúčastní s dieťaťom len jeden zákonný zástupca, je vhodné, aby mala škola k dispozícii aj súhlas druhého zákonného zástupcu. Zápis na základe súhlasu len jedného zákonného zástupcu neznamená sám o sebe automaticky neplatnosť.
            Vzhľadom na to, že rodičovské práva majú obaja zákonní zástupcovia, odporúčame doručiť rozhodnutie o prijatí obom zákonným zástupcom. Ak zákonný zástupca, ktorý sa zúčastní zápisu, nemá k dispozícii doručovaciu adresu druhého zákonného zástupcu, riaditeľ základnej školy zriadenej obcou alebo okresným úradom v sídle kraja ako správny orgán má možnosť požadovať súčinnosť v rozsahu podľa § 32 ods. 3 Správneho poriadku. Ak riaditeľ základnej školy doručovaciu adresu druhého zákonného zástupcu nemá, resp. ani ju nezíska, rozhodnutie o prijatí sa doručí tomu zákonnému zástupcovi, ktorý sa s dieťaťom zúčastnil zápisu. Oznamovanie rozhodnutia obom zákonným zástupcom má význam aj z toho hľadiska, že každý individuálne môže proti rozhodnutiu o prijatí podať odvolanie, prípadne následne podať správnu žalobu. Ak sa ani jeden zákonný zástupca proti rozhodnutiu o prijatí neodvolá, ani nepodá návrh na súd, týmto spôsobom mlčky prejavil súhlas s rozhodnutím druhého zákonného zástupcu (s výberom školy).

          • Usmernenia pre rodičov k nástupu žiakov do školy 8.2.2021

          • Na základe rozhodnutia ministra školstva č:2021/10079:1-A1810 zo dňa 5.2.2021 a usmernenia zriaďovateľa školy o obnovení školského vyučovania sa žiaci prvého stupňa základných škôl môžu vrátiť k plnohodnotnému prezenčnému vyučovaniu v súlade s upraveným Covid-automat.pdf od 8.2.2021.

            Okres Nové Zámky sa nachádza v III.stupni varovania ( uznesenie vlády 78/2021), na stranách 8 až 11 tejto metodiky sú detailne popísané základné opatrenia, ktorými sa budeme riadiť aj my v rámci prevádzky a otvárania/zatvárania školy. 

            V zmysle uznesenia vlády a vyhlášky ÚVZ bude potrebný negatívny test aspoň 1 rodiča žijúceho v spoločnej domácnosti. Vo Veľkých Lovciach bude zriadené mobilné odberové miesto na vykonanie testovania antigénovými testami v sobotu 6.2.2021 od 8.00 do 20.00 v KD.

            Pri nástupe detí do školy v pondelok 8.2.2021 bude potrebné doniesť len Cestne_vyhlasenie_rodica_o_bezinfekcnosti(2).doc​​​​​​​. Žiadame rodičov, aby svoje dieťa v pondelok ráno odovzdali osobne triednemu učiteľovi a ubezpečili sa, že odovzdali vyhlásenie. V prípade, že žiak nebude mať Čestné vyhlásenie rodiča, triedny učiteľ ho nesmie vpustiť do budovy školy.

            Prosíme Vás, aby si žiaci nezabudli priniesť 2 rúška, hygienické vreckovky, prezuvky. Povinnosť nosenia rúšok je upravená v Covid automate. Nakoľko náš okres je v  III.stupni varovania, rúška sú povinné v interiéri a exteriéri.

            ŠKD bude aj naďalej v prevádzke len v obmedzenom režime, teda s čo najmenším počtom žiakov, z tohto dôvodu prosíme rodičov, aby zvážili nutnosť ponechať žiaka v ŠKD. Rodičia, ktorí nemajú inú možnosť, t.j. v uvedenom čase pracujú,  môžu žiaka nechať riadne v ŠKD. Rodičov prosíme, aby v pondelok oznámili triednym učiteľom, či bude žiak v uvedenom období chodiť do ŠKD. Prevádzka ŠKD bude do 15:30 hod.

            Organizácia vyučovania v 1. - 4. ročníku

            • prevádzka školy bude zabezpečená od 7:30 do 15:30,
            • žiaci môžu prísť do školy od 7:30 a do začiatku vyučovania budú v triedach na každej chodbe bude zabezpečený dozor,
            •  nie je povolené preskupovať deti do rôznych skupín,
            • rodičia majú vstup do školských priestorov zakázaný,
            • zdravotný filter budú pri vstupe do budovy školy vykonávať určení zamestnanci, okrem doterajšieho spôsobu hygienických a protiepidemických opatrení v škole počas vyučovania a ranného filtra pri vstupe do budovy, sme do školy zabezpečili aj germicídne žiariče, ktorými budeme ešte navyše dezinfikovať priestory tried a chodieb,
            • organizácia vyučovania bude prispôsobená súčasnému stavu úpravou rozvrhu. Žiaci budú mať skrátené vyučovanie do 11.30. Po uvedenom čase pôjdu na obed a potom do ŠKD alebo domov.

            V prípade, ak žiak ročníkov 1 -4 nenastúpi na prezenčné vyučovanie z rozhodnutia rodiča, rodičom nebude vyplácaná OČR a škola nemá povinnosť vzdelávať takéto dieťa dištančne. Zadané úlohy musia vypracovať a zaslať vyučujúcemu ku kontrole.

            Stravovanie pre žiakov 1. stupňa ZŠ bude zabezpečené, s dodržaním prísnych hygienicko-epidemiologických opatrení.

          • Návrat žiakov do škôl od 8.2.2021

          • Manuál 

            Žiaci materských škôl, prvého stupňa základných škôl, sa môžu vrátiť k plnohodnotnému prezenčnému vyučovaniu v súlade s upraveným COVID automatom.

            1. V zmysle uznesenia vlády a vyhlášky ÚVZ bude potrebný: negatívny test zamestnanca, negatívny test zákonného zástupcu.
            2. Žiaci druhého stupňa pokračujú dištančne.
          • Kritériá hodnotenia žiakov ZŠsMŠ Veľké Lovce

          • Kritériá hodnotenia žiakov za I. polrok šk.r. 2020/21

            V zmysle Usmernenia MŠVVaŠ SR zo dňa 09.12.2020, Usmernenia MŠVVaŠ zo dňa 21.1.2021, Rozhodnutia ministra zo 4.1.2021 a po prerokovaní v pedagogickej rade 26.01.2021 rozhodla o spôsobe hodnotenia žiakov za I. polrok šk.r. 2020/21

            I. stupeň

            Prezenčné vzdelávanie: 1.9.2020 – 18.12.2020

            Dištančné vzdelávanie: 8.1.2021 -

            klasifikované predmety známkou – Slovenský jazyk a literatúra, Matematika, Anglický jazyk, Prírodoveda, Vlastiveda, Prvouka, INF, NBV, PVC, TSV,VYV budú hodnotené na základe:

            vypracovania zadaných úloh, projektov, spolupráce s vyučujúcim (pracovné listy, telefonická, mailová, cez portál bezkriedy.sk, MS Teams.),

            1.ročník ZŠ –slovným hodnotením                   HUV bude hodnotená v 2. polroku

                Pri záverečnom hodnotení sa rešpektujú stanovené kritériá hodnotenia pre I. stupeň počas vyhlásenej mimoriadnej situácie.

            II. stupeň

            Prezenčné vzdelávanie: 1.9.2020 – 25.10.2020

            Dištančné vzdelávanie: 26.10.2021 -

             klasifikované predmety - známkou – Slovenský jazyk a literatúra, Matematika, Anglický jazyk, Biológia, Geografia, Dejepis, Chémia, Fyzika, Občianska náuka, TSV, VYV, HUV, NBV, THD, REV, INF, CvM, CvSJL budú hodnotené na základe: vypracovania zadaných úloh, projektov, spolupráce s vyučujúcim (telefonická, mailová, cez portál bezkriedy.sk, edupage, MS Teams, osobné preberanie materiálov a zadaných úloh,...), posudzovania objektívnych možností žiaka pripojiť sa elektronickou formou k vzdelávaniu,

            Etv – absolvoval/ neabsolvoval

            Triedny učiteľ, prípadne vyučujúci niektorého predmetu zhodnotí prácu žiaka za I. polrok – prezenčné vzdelávanie, prípadne na základe nariadenia vlády a ministerstva školstva dištančné vzdelávanie a poskytne žiakovi i rodičovi spätnú väzbu. Pri záverečnom  hodnotení rešpektuje stanovené kritériá hodnotenia pre I. stupeň počas vyhlásenej mimoriadnej situácie. V prvom ročníku ZŠ sa počas mimoriadnej situácie a núdzového stavu vyhláseného v súvislosti s ochorením COVID – 19 priebežné hodnotenie aj celkové hodnotenie realizuje slovným hodnotením. V určených predmetoch bude žiak v záverečnom hodnotení  klasifikovaný  známkou:

            1 – výborný,

            2 – chválitebný,

            3 – dobrý,

            4 – dostatočný,

            5 – nedostatočný

            Prezenčné aj dištančné vzdelávanie - Ak nemožno žiaka vyskúšať a hodnotiť v riadnom termíne v 1. polroku (napr. nedostatočné podklady k hodnoteniu, izolácia z dôvodu choroby), túto skutočnosť prerokuje pedagogická rada, žiak sa nehodnotí; riaditeľ určí náhradný termín spravidla tak, aby sa hodnotenie mohlo uskutočniť najneskôr do 2 mesiacov po skončení 1. polroka (§ 56 ods. 1 školského zákona). Pri dištančnom vzdelávaní možno hodnotiť na základe komisionálnej skúšky alebo získaním podkladov k hodnoteniu (napr. projekty, riešenia komplexných úloh, samostatné praktické práce).

             

            Ak žiak nesplnil požiadavky zo subjektívnych príčin (napr. neodovzdanie úloh, neúčasť na vzdelávaní bez ospravedlnenia) jeho konanie bolo prerokované v pedagogickej rade za 1. štvrťrok, zákonní zástupcovia žiaka boli preukázateľne informovaní o nesplnení požiadaviek a zlepšenie nenastalo, žiak je klasifikovaný známkou 5 – nedostatočný, hodnotený slovne s vyjadrením neplnenia cieľov v neklasifikovanom vyučovacom predmete alebo bol hodnotený podľa § 18 ods. 10 vyhlášky slovom „neabsolvoval“.

             

            Ak najviac z 2 vyučovacích predmetov, ktoré sa vyučujú len v 1. polroku, má žiak prospech nedostatočný, v slovnom hodnotení nesplnil ciele vyučovacieho predmetu alebo bol hodnotený podľa § 18 ods. 10 vyhlášky slovom „neabsolvoval“ s celkovým prospechom neprospel, môže vykonať opravnú skúšku najneskôr do rokovania pedagogickej rady o hodnotení za 2. polrok.

          • Oznam

          • Vážení rodičia, milí žiaci,

            od 11. januára 2021 sa bude I. stupeň v dôsledku zlej epidemiologickej situácie a nariadení MŠVVaŠ SR vyučovať dištančne. O presnej forme tohto spôsobu vyučovania Vás budeme ešte informovať presnejšie.

            II. stupeň pokračuje v doterajšom online dištančnom vyučovaní podľa doterajšieho online rozvrhu.

            O prípadnej zmene rozvrhu budeme informovať.

             

          • Návrat žiakov do škôl

          • Ako to bude vyzerať v najbližších dňoch v školách:

            Od 4. januára materské školy pokračujú v aktuálnom režime, v ktorom sú buď uzatvorené alebo fungujú pre kritickú infraštruktúru či rodičov, ktorým vyplýva z povahy práce, že ju nemôžu vykonávať z domu. Pre základné a stredné školy pokračujú do 10. januára prázdniny.

            Od 11. januára budú všetky školy pokračovať dištančným spôsobom výučby. Otvorené budú len materské školy pre deti zákonných zástupcov z kritickej infraštruktúry a pre deti rodičov, ktorým povaha práce nedovoľuje pracovať z domu. Zriaďovateľom odporúčame otvoriť školské kluby detí najmä pre deti zdravotníkov, ako aj pre deti rodičov z kritickej infraštruktúry či pre deti rodičov, ktorí nemôžu pracovať z domu. Od 11. do 18. januára bude vyplácaná pandemická OČR. Zriaďovateľom zároveň odporúčame pretestovať všetkých zamestnancov, pričom náklady im budú preplatené.

            Od 18. januára budú otvorené materské školy, obnoví sa aj vyučovací proces pre prvý stupeň základných škôl a špeciálne školy. Rezort školstva odporúča pretestovať rodičov aj zamestnancov. Rodičia naďalej môžu v tomto čase ospravedlniť dieťa na 5 vyučovacích dní po sebe. V prípade potreby tak môže žiak ostať doma až do konca lockdownu. Druhý stupeň základných škôl a stredné školy pokračujú vo vzdelávaní dištančne. Otvoriť sa môžu aj končiace ročníky stredných škôl, a to za predpokladu pretestovania žiakov a zamestnancov školy v závislosti na príslušnej vyhláške ÚVZ SR.

            Po ukončení lockdownu od 25. januára budú otvorené materské školy v štandardnom režime ako aj prvý stupeň základných škôl. Rezort školstva odporúča pre materské školy a prvý stupeň základnej školy pretestovanie zamestnancov a rodičov.

            Druhý stupeň základnej školy by mal prejsť na prezenčnú formu vzdelávania, pričom ÚVZ SR vyhláškou určí pretestovanie žiakov druhého stupňa základnej školy a zamestnancov školy.

            Otvorené budú aj stredné školy, taktiež za podmienok pretestovania študentov a zamestnancov školy podľa vyhlášky ÚVZ SR. Aj z tohto dôvodu sa presunulo plošné pretestovania z pôvodného termínu 8. – 10. januára na 22. – 24. januára 2021.

            Zároveň je potrebné zdôrazniť, že tieto podmienky sú predbežné a závisieť budú od vývoja situácie. Lokálne podmienky navyše môže zmeniť alebo upraviť RÚVZ.

            Všetky ďalšie informácie nájdete https://www.minedu.sk/minister-skolstva-b-groehling-mame.../

          • Pokyny pre rodičov v čase dištančného vyučovania

            1. Dištančná forma vzdelávania prebieha formou elektronickej komunikácie so žiakmi cez komunikačnú aplikáciu Microsoft Teams v kombinácii so zadávaním úloh a výukových materiálov prostredníctvom platforiem Edupage a Bezkriedy.
            2. Stiahnuť Microsoft Teams tu:   https://www.microsoft.com/sk-sk/microsoft-365/microsoft-teams/download-app . Prístupové meno a heslo dostanú žiaci v správe od triedneho učiteľa.
            3. Vyučujúci sa riadia nariadeniami vedenia školy a tiež nariadeniami, usmerneniami a odporúčaniami MŠVVaŠ SR, ŠPÚ, ŠŠI.
            4. Online hodiny cez aplikáciu Teams budú podľa upraveného rozvrhu.
            5. Práce na doma ako prezentácie, projekty, úlohy v pracovných zošitoch môžu žiaci priniesť a odprezentovať po návrate do školy.
            6. V prípade, že žiak nemá prístup k internetu, rodič informuje učiteľa, ktorý sa dohodne so žiakom na spôsobe odovzdávania úloh, pokynov, pracovných listov.
            7. Hodnotenie žiakov bude podľa Usmernenia k hodnoteniu a klasifikácii prospechu a správania žiakov základných škôl za prvý polrok školského roka 2020/2021 a záverov Pedagogickej rady.
            8. Ak žiak nereaguje na online vyučovanie ani po upozornení vyučujúcim, triednym učiteľom, vedenie školy kontaktuje zákonného zástupcu a vyzve na nápravu.
            9. Rodič je povinný neúčasť svojho dieťaťa na vzdelávaní ospravedlniť (môže ospravedlniť po sebe idúcich 5 pracovných dní) u triedneho učiteľa. Rodič dieťa u triedneho učiteľa ospravedlní aj v prípade, že má žiak dlhodobé technické problémy s pripojením na internet, resp. má poruchu počítača.
            10. V prípade potreby poskytnú učitelia všetkým žiakom a ich rodičom telefonickú podporu týkajúcu sa výučby, hodnotenia, prípadne iných problémov súvisiacich s dištančným vzdelávaním.
            11. Dĺžka online hodiny nemusí byť vždy 45 minút. Okrem hodín s celou triedou je možnosť podľa potreby zaradiť aj konzultácie s menšou skupinkou žiakov, alebo aj induviduálne.
            12. Bez povolenia učiteľa je žiakom zakázané online hodiny nahrávať, fotiť a robiť screenshoty.
          • Vianočné a polročné prázdniny

          • Bratislava 11. decembra 2020                                                          

            Číslo: 2020/18259:4-A1810

            ROZHODNUTIE

            Minister školstva, vedy, výskumu a športu podľa § 150 ods. 8 písm. c) zákona č. 245/2008 Z. z. o

            výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších

            predpisov rozhoduje takto:

            1.  Vianočné prázdniny sa v školskom roku 2020/2021 uskutočnia vo všetkých základných

            školách a stredných školách v termíne od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021.

            2.  V materských školách sa v termíne od 21. decembra 2020 do 8. januára 2021 prerušuje

            prevádzka, ak tak rozhodne zriaďovateľ podľa jeho možností a podmienok.  

            3.  Polročné prázdniny v termíne 1. februára 2021 sa neuskutočnia. Školské vyučovanie v

            druhom polroku školského roka sa začína 1. februára 2021 (pondelok).

            4.  Mení rozhodnutie č. 2020/18259:3-A1810 takto: slová „č. 32/2020“ sa v celom texte rozhodnutia nahrádzajú slovami „č. 39/2020“. Na výchovu a vzdelávanie v školách a školských zariadeniach sa primerane vzťahujú ustanovenia príslušných právnych predpisov a rozhodnutí, ak toto rozhodnutie neustanovuje inak.

            Odôvodnenie:

            Termíny školských prázdnin rozhodujúce pre organizáciu školského roka sa určujú vzhľadom na vývoj epidemiologickej situácie.

            Branislav Gröhling

            minister školstva, vedy, výskumu a športu